Select Language
Site İçi Arama
Fesleğenli Makarna
Malzemeler

  • 1 paket Mutlu burgu makarna (500 gr)
  • 2,5 litre sıcak su (makarnayı pişirmek için)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 bağ taze fesleğen
  • 50 gram toz parmesan peyniri
  • 2 diş sarımsak (doğranmış)


TARİF İÇİN ÖNERİMİZ; BURGU
HAZIRLANIŞI

Fesleğenli Makarna Nasıl Yapılır?

Kuru soğanı yemeklik doğrayınız. Domateslerin, kabuklarını soyup, küp küp kesiniz. Sarımsakları ince ince kıyınız. Kaşar peynirini rendeleyiniz. Bir tencerede 4 yemek kaşığı sıvı margarini kızdırınız. Kuru soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar pişiriniz. Kıyılmış sarımsakları ekleyip, kavurunuz. Doğranmış domatesi ilave ediniz. Domates suyunu, tuz, karabiber, kuru fesleğeni koyup bir taşım kaynatınız. Domatesin asidini alması için kesme şekeri ilave edip, ateşten alınız.

Domates sosu el mikseri ile püre haline getiriniz. Derin bir tencereye haşlayacağınız makarnanın 3 kat su koyup, içine tuz ve zeytinyağını koyup kaynatınız. Su kaynayınca makarnayı atıp 8 dakika haşlayınız. Hemen servis yapacaksanız, soğuk sudan geçirmeyin. Haşlayıp, daha sonra kullanacaksanız, soğuk sudan geçirip, zeytinyağı veya ay çiçek yağı ile yağlayınız.

Tencerede kalan 2 yemek kaşığı sıvı margarini kızdırıp, haşladığınız makarnayı yağlayınız. Domates sosu ekleyip, iyice karıştırıp, servis tabağına alınız. Rende kaşar peynir ile servis ediniz.

Çerezlerdeki sitemizdeki deneyimlerinizi kişiselleştirmek, iyileştirmek ve size ilgili reklamlar ile hizmet etmek için kullanıyoruz. Veri toplama uygulamalarımız hakkında daha fazla bilgi için Çerez Aydınlatma Metni sayfamızı ziyaret edin. Onaylıyorum seçeneğine tıklayarak Çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

Daha Fazla Onaylıyorum