Select Language
Site İçi Arama
Çilekli İrmik Tatlısı
Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet muz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 15 – 20 adet çilek
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası


TARİF İÇİN ÖNERİMİZ; İRMİK
HAZIRLANIŞI

Çilekli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?

Çilekleri bir sos tenceresine alın ve iri taneler kalacak şekilde ezin. 1 tatlı kaşığı nişastayı, su ile açın ve çileklere ekleyin. Yoğun bir kıvam alana kadar pişirin, soğutun. Süt, irmik ve toz şekeri tencereye alın ve ocağa almadan bir tur karıştırın. Ardından ocağa alın ve kısık ateşte katılaşana kadar devamlı karıştırın. Kıvamını bulduktan sonra tereyağını ekleyip karıştırın. Ezdiğiniz muzu ilave ettikten sonra ocaktan alın. Muhallebiyi kaplara paylaştırın. Üzerine hazırladığınız çilekli sostan koyup, soğutun.

Çerezlerdeki sitemizdeki deneyimlerinizi kişiselleştirmek, iyileştirmek ve size ilgili reklamlar ile hizmet etmek için kullanıyoruz. Veri toplama uygulamalarımız hakkında daha fazla bilgi için Çerez Aydınlatma Metni sayfamızı ziyaret edin. Onaylıyorum seçeneğine tıklayarak Çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

Daha Fazla Onaylıyorum