Select Language
Site İçi Arama
Cevizli Lor Peynirli Erişte Tarifi

Malzemeler


  • 1 paket Mutlu Erişte
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2-3 adet kırmızı acı biber (isteğe bağlı)
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı ceviz içi (havanda dövülmüş)
  • 1 su bardağı lor peyniri
  • 1 limon (dilimlenmiş)
  • 1 tutam toz şeker (karamelize için)
TARİF İÇİN ÖNERİMİZ; ERİŞTE
HAZIRLANIŞI

Cevizli Lor Peynirli Erişte Tarifi Nasıl Yapılır?
 

• Tavada tereyağını ve zeytinyağını birlikte eritin.

• Mutlu Erişte'yi tavaya ekleyip hafifçe kavurun.

• Kavrulan eriştenin üzerine birkaç parça kırmızı acı biber ekleyin.

• Ardından sıcak suyu ve tuzu ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin.

• Erişte suyunu çektikten sonra havanda dövülmüş cevizleri ekleyin.

• Lor peynirini ekleyip karıştırın.

 

Servis:

• Üzerine ekstra lor peyniri ve ceviz ekleyerek servis yapın.

• Tavada bir tutam toz şeker ile limon dilimlerini karamelize edin ve eriştenizin üzerine ekleyerek sunumunuzu tamamlayın.

Afiyet olsun!

Çerezlerdeki sitemizdeki deneyimlerinizi kişiselleştirmek, iyileştirmek ve size ilgili reklamlar ile hizmet etmek için kullanıyoruz. Veri toplama uygulamalarımız hakkında daha fazla bilgi için Çerez Aydınlatma Metni sayfamızı ziyaret edin. Onaylıyorum seçeneğine tıklayarak Çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.

Daha Fazla Onaylıyorum