Cevizli Lor Peynirli Erişte Tarifi
Malzemeler
- 1 paket Mutlu Erişte
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 2-3 adet kırmızı acı biber (isteğe bağlı)
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı ceviz içi (havanda dövülmüş)
- 1 su bardağı lor peyniri
- 1 limon (dilimlenmiş)
- 1 tutam toz şeker (karamelize için)
TARİF İÇİN ÖNERİMİZ;
ERİŞTE
HAZIRLANIŞI
Cevizli Lor Peynirli Erişte Tarifi Nasıl Yapılır?
• Tavada tereyağını ve zeytinyağını birlikte eritin.
• Mutlu Erişte'yi tavaya ekleyip hafifçe kavurun.
• Kavrulan eriştenin üzerine birkaç parça kırmızı acı biber ekleyin.
• Ardından sıcak suyu ve tuzu ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin.
• Erişte suyunu çektikten sonra havanda dövülmüş cevizleri ekleyin.
• Lor peynirini ekleyip karıştırın.
Servis:
• Üzerine ekstra lor peyniri ve ceviz ekleyerek servis yapın.
• Tavada bir tutam toz şeker ile limon dilimlerini karamelize edin ve eriştenizin üzerine ekleyerek sunumunuzu tamamlayın.
Afiyet olsun!
#Mutluluktarifleri
Daha Fazla Onaylıyorum